Het inrichten van een kamer met nieuwe meubels is een spannend proces, maar het biedt de mogelijkheid om de ruimte te transformeren en er een prachtige persoonlijke inrichting van te maken. Maar waar begin je? Er zijn zoveel mogelijkheden, vele meubels en verschillende stijlen! Heb je weleens nagedacht over Urban Sofa? Urban Sofa is gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van banken, hoekbanken, fauteuils en nog veel meer zitmeubelen. Wanneer je op zoek bent naar stijlvolle en comfortabele meubelstukken, zou je zeker eens moeten kijken bij Urban Sofa. 

Meubel stijlen

Het fijne aan Urban Sofa is dat alle meubelen naar persoonlijke wens samen te stellen zijn.

Zo kun je zelf je eigen bank samenstellen! Van model tot aan opstelling en van de rugkussens tot aan de stof. Op deze manier kan je je bank helemaal eigen maken om bij je bestaande interieur toe te voegen. Of kun je ervoor kiezen om iets nieuws te maken waarbij je je interieur vernieuwd! De meest voorkomende stijl is modern. Er zijn verschillende moderne ontwerpen die passen bij het strakke interieur. Je herkent een modern ontwerp aan rechte lijnen, minimalistische vormen en over het algemeen een slank profiel. Wat je daarnaast ook vaak tegenkomt is landelijk en vintage. Wanneer je op zoek bent naar een rustieke en landelijke sfeer zijn er meubels beschikbaar met warme kleuren, zachte stoffen en klassieke vormen. Je creëert hiermee een gevoel van gezelligheid en comfort. Ook in ruimtes die industrieel zijn gestyled kunnen de meubels van Urban Sofa prachtig staan. De meubels met een stoere en robuuste uitstraling hebben vaak lederen bekleding, metalen accenten en wat ruwere texturen. 

Hoe kies je een bankstel uit

Het kiezen van een bankstel kan lastig zijn wanneer je niet weet waar je op moet letten. Daarom zijn hier een paar tips! 

  • Voordat je op zoek gaat is het goed om te weten wat je precies nodig hebt. Zorg daarom dat je een idee hebt welke afmetingen er in de ruimte passen. Je wilt namelijk niet hebben dat je een bank koopt en dat hij uiteindelijk toch te groot blijkt te zijn! 
  • Denk na over welke stijl en designs er passen bij je persoonlijke smaak en het bestaande interieur. Richt je de kamer helemaal opnieuw in? Houd dan rekening met de andere meubels die je gaat kopen voor in de kamer. Het is fijn als de kamer een esthetische uitstraling geeft, en de meubels dus bij elkaar passen. 
  • Een van de belangrijkste factoren is toch wel het zitcomfort. Vergeet niet de bank uit te proberen in de winkel wanneer dit mogelijk is. Let op de kwaliteit van de bank, de kussens en de stevigheid van de bank. Zo kun je kijken of je liever een zachte of stevige zitting wilt. 

Wanneer je er niet helemaal uitkomt, vraag dan gerust de hulp van professionals in de winkel! Zij kunnen je ondersteunen en advies geven om ervoor te zorgen dat jij de perfecte bank mee naar huis neemt!