Als het gaat om het kopen van een Epson printer, is er een grote verscheidenheid aan modellen beschikbaar in de markt. Elk type printer heeft zijn eigen kenmerken en mogelijkheden die inspelen op de verschillende behoeften en eisen van gebruikers. Inzicht in de verschillende soorten printers beschikbaar kan u helpen een weloverwogen beslissing te nemen als het gaat om de aankoop van een printer die het beste past bij uw gebruik.

 

Zwart-wit laserprinters

Monochrome laserprinters zijn ontworpen voor gebruikers die voornamelijk zwart-witafdrukken en af en toe kleurenafdrukken nodig hebben. Deze printers zijn perfect voor wie vooral tekstdocumenten moet afdrukken, zoals facturen of memo’s. Het voordeel is dat laserprinters hogere afdruksnelheden bieden en meer kosten besparen doordat hun tonercartridges minder kosten dan gewone inkjetcartridges.

 

Multi-functionele inkjetprinters

Inkjet multifunctionele printers (MFP’s) zijn ideaal voor kleine kantoren en thuisgebruikers omdat ze het gemak bieden van een scanner, kopieerapparaat en fax in één apparaat. Dit soort printers heeft over het algemeen een lagere afdruksnelheid dan zwart-wit laserprinters, maar kan zowel zwart-wit als kleurenafdrukken met een hogere kwaliteit produceren. Aangezien de meeste MFP’s worden geleverd met individuele inkttanks, krijgt u meer controle over welke kleuren u wilt vervangen als er één op is.

 

Fotoprinters

Voor fotoliefhebbers die op zoek zijn naar een persoonlijke fotoprinter biedt Epson verschillende modellen waarmee u thuis of op kantoor levensechte foto’s kunt maken. Dit soort printers zijn uitgerust met ingebouwde functies zoals beeldcorrectietechnologie waarmee u het uiterlijk van uw foto’s kunt verbeteren zonder dat u extra software of apparatuur nodig hebt. Bovendien ondersteunen de meeste Epson-fotoprinters zowel randloos afdrukken als glanzend/mat papier, afhankelijk van het gewenste resultaat.

 

Professionele grafische printers

Voor professionals die op zoek zijn naar hoogwaardige grafische printoplossingen, biedt Epson ook professionele grafische printers die afdrukken van superieure fotografische kwaliteit leveren met een kleurvastheid tot 200 jaar1. Deze hoogwaardige topmodellen hebben inkttanks met een grote capaciteit voor een hogere productiviteit en ultrafijne inktdruppels voor fijnere details in zowel zwart-wit- als kleurenafdrukken2 . Ze worden geleverd met geavanceerde connectiviteitsopties, zoals een Wi-Fi-toegangspuntmodus, zodat u gemakkelijk rechtstreeks vanaf compatibele apparaten kunt afdrukken zonder dat er extra hardware hoeft te worden geïnstalleerd3 .

 

Uiteindelijk hangt de keuze van het juiste type Epson-printer grotendeels af van uw specifieke afdrukbehoeften en budgetoverwegingen. Door vast te stellen wat voor soort documenten of afbeeldingen u waarschijnlijk regelmatig afdrukt, kunt u uw zoekopdracht verfijnen, zodat u het juiste model voor uw vereisten kunt vinden, of het nu gaat om een eenvoudige zwart-wit laserprinter of een professioneel grafisch model met hoge prestaties.