Fiscaal advies geeft je hulp bij succesvol ondernemen. Het voldoen van fiscale wet- en regelgeving is een van de belangrijke onderdelen van ondernemen. Dit vergt dan ook veel tijd en kennis. Dit soort materie is heel ingewikkeld. Met name is het ingewikkeld als je er niet elke dag mee bezig bent. Verander je je bedrijfsactiviteiten, dan zijn er vaak fiscale gevolgen. Dan is het altijd fijn als iemand dit goed in de gaten houdt en je fiscaal advies geeft. Voor de administratiekantoor in Apeldoorn is dit dagelijks werk en kan je fiscale verplichtingen verzorgen. Zo houd je tijd over om te doen waar het er echt om toe doet.
Wat houdt fiscaal advies in?
Fiscaal advies wordt gegeven door een fiscaal adviseur en biedt je bedrijf ondersteuning bij fiscaal wet- en regelgeving. Fiscaal advies noemt men soms ook belastingadvies. Hiermee word je voorzien van alle nodige informatie rondom belastingzaken. Regels en wetten veranderen constant en daarom is het als ondernemer slim om daar gebruik van te maken. Je voorkomt zodoende dat je in de financiële problemen komt. Kies je voor een administratiekantoor, dan wordt alles op het gebied van fiscale zaken ontzorgt. Ook is het mogelijk om de belastingaangifte uit te besteden. Je hoeft dit niet meer zelf te doen. Als ondernemer zul je veel belangrijke keuzes moeten maken en ook daar kan een administratiekantoor bij helpen.
De belastingvoordelen voor bedrijven
Naast fiscale verplichtingen kun je als ondernemer ook gebruik maken van belastingvoordelen. De fiscale aftrekposten verschillen per vorm van onderneming. Zo heb je als eenmanszaak het voordeel van een startersaftrek en zelfstandigenaftrek. Heb je een BV onderneming dan kun je gebruik maken van een spaarvoordeel. Of je kunt je eigen huis financieren. Een administratiekantoor kan je op dit vlak gepast advies geven, zodat ook jouw onderneming kan profiteren van alle belastingvoordelen.
Welke fiscale verplichtingen zijn er?
Je bent als een ondernemer verplicht om aangifte te doen bij de Belastingdienst. Heb je een eenmanszaak of VOF, dan moet je aangifte van inkomstenbelasting doen. Heb je een NV of een BV, dan betaal je vennootschapsbelasting over het winstbedrag van je bedrijf. Ook is er de dividendbelasting en dit betaal je wanneer de NV of BV winst geeft aan aandeelhouders. Lever je als onderneming producten of diensten, dan betaal je ook omzetbelasting. Omzetbelasting moet worden aangegeven bij de Belastingdienst bij de BTW aangifte. Heb je personeel binnen je onderneming, dan krijg je te maken met premie volksverzekeringen en loonbelasting.