Het kopen of huren van een printer is toch een overweging waard. Beide kopen en huren hebben namelijk hun voor- en nadelen. De soort printer hangt af van wat jouw bedrijf nodig heeft. Grote bedrijven hebben de neiging om grotere en sneller printers in huis te halen, waar kleinere bedrijven waarschijnlijk minder vaak een printer nodig hebben. Of je een printer wilt huren of kopen, hangt af van je benodigdheden en budget. Daarom is hier een overzicht van de kosten van een printer huren en een printer kopen. 

De kosten voor een printer huren

De exacte kosten hangen natuurlijk af van welke printer je huurt, de specificaties, huurperiode etc. Hier zijn enkele mogelijke kostenposten wanneer je een printer huurt. 

  • Huurprijs. Dit is de vergoeding die je betaalt voor het huren van de printer. Dit bedrag hangt af van verschillende factoren. Hoe meer de printer kan, hoe hoger de huurprijs. 
  • Producten. Over het algemeen moet je zelf zorgen voor de artikelen die bij de printer horen. Hierbij kan je denken aan papier, toner cartridges of inktpatronen. Dit valt meestal buiten de huurprijs en moet je dus zelf nog aanschaffen. Er zijn wel verhuurbedrijven die deze artikelen erbij leveren, maar dit verschilt per verhuurder en per huurcontract. 
  • Onderhoudskosten. Wanneer je een printer huurt, wil je natuurlijk wel dat deze goed werkt. Het is daarom noodzakelijk om onderhoud te plegen. Sommige verhuurbedrijven kunnen daarom onderhoudskosten in rekening brengen. Daarvoor zorgen ze dan dat de printer wordt schoongemaakt, dat er artikelen vervangen kunnen worden en mochten er reparaties nodig zijn, die ook uitgevoerd worden. 

De aanschaf

Wanneer je een printer gaat kopen, komen er andere factoren bij de totaalprijs kijken. Er moet niet alleen rekening gehouden worden met de aankoopprijs. Je hebt namelijk ook producten nodig om te kunnen printen. Zo moet je papier aanschaffen, wanneer het nodig is, in verschillende maten. Met alleen papier ben je er nog niet, je moet ook inkt hebben om de afbeeldingen en/of teksten te kunnen afdrukken. Naast inktpatronen moet je ook tonercartridges hebben om te kunnen printen. Wanneer je alle producten hebt om te kunnen printen, moet je ook een plan hebben wat te doen als er iets stuk gaat. Er komen namelijk ook onderhoudskosten bij kijken. Denk aan het reinigen van de onderdelen, om zo de printer zo goed mogelijk te laten werken. Het is goed om na te denken over de totale kosten van het kopen, en de totale kosten van een printer huren.