Het tillen, sjouwen en verplaatsen van zware goederen, daar zit niemand op te wachten. Gelukkig zijn er goederenliften ontworpen. Deze liften kunnen de goederen transporteren zonder dat de medewerkers zich vertillen of dat er ongelukken gebeuren tijdens het verplaatsen. Dit lijkt een goede reden te zijn om een goederenlift te overwegen. 

Voordelen van een goederenlift

De vele voordelen van de liften gaan ervoor zorgen dat jij er ook eentje aanschaft in jouw onderneming. Hier zijn wat voordelen: 

  • Efficiënte goederenverplaatsing. Met een goederenlift kun je de goederen snel en efficiënt verplaatsen naar verschillende verdiepingen. In plaats van dat de medewerkers zich in het zweet werken via trappen en gangen, kunnen zij de zware goederen in de lift plaatsen en deze aansturen. Het bespaart tijd en heel veel energie. 
  • Hogere productiviteit. De tijd die de medewerkers besparen met de lift, kunnen zij gebruiken voor andere activiteiten die het bedrijf kunnen laten groeien. De algehele productiviteit van je bedrijf kan verhoogd worden doordat de medewerkers hun energie en tijd kunnen besteden aan taken die waarde toevoegen. 
  • Veiligheid. Het tillen en dragen van zware goederen brengt risico’s met zich mee. Dit kan zijn lichamelijk letsel, of schade aan goederen zelf of de omgeving. Met de lift kunnen goederen op een veilige en gecontroleerde manier worden vervoerd waardoor het risico op schade wordt verminderd.
  • Flexibiliteit. Een goederenlift biedt flexibiliteit omdat het de mogelijkheid biedt om meer goederen te verplaatsen wanneer je bedrijf groeit. Er kunnen in één keer meer goederen verplaatst worden dan wanneer je medewerkers dit handmatig laat doen. Dit houdt ook in, dat wanneer je bedrijf groeit en er meer getransporteerd moet worden, dit geen probleem zal zijn met de lift. 

Plaatsen van de lift

Een goederenlift plaatsen iets wat wordt uitgevoerd door professionele liftinstallateurs. Er zijn een aantal stappen die doorlopen worden tijdens het plaatsen van de lift. Als eerst wordt er een grondige planning gemaakt. Daarna komt de bouwvoorbereiding, dit omvat het gereedmaken van de liftschacht. Zodra dit compleet is, wordt de liftschacht geplaatst. De liftmachinekamer is daarna aan de beurt. Hier zit de motor, de besturingseenheid en andere technische componenten die nodig zijn om de lift te laten werken. Zonder liftcabine kan je niks, dus dit is de volgende stap. Na het plaatsen van de cabine komt de elektrische en mechanische installatie, dit zijn de bedradingen die zorgen dat de lift kan gaan werken. Na een test en inspectie, met vervolgens een certificering, kan de goederenlift officieel in gebruik worden genomen.