Een kopie hier, een uitdraai daar, menig bedrijf maakt gebruik van printers. Ondanks dat we in een digitaal tijdperk leven, maken we nog met grote regelmaat gebruik van printers. Denk aan flyers, brochures, banners, of het uitdraaien van informatie. Het hebben van een printer op kantoor zorgt voor vele gemakken. In plaats van het extern uitprinten, kan je ze gelijk op kantoor uitprinten. Je hoeft geen printer te kopen om te kunnen genieten van het gemak van een printer. Je kan namelijk ook een printer huren!

Voordelen van printer huren

Als eerste, en wellicht de meest gebruikte reden waarom kantoren een printer huren in plaats van kopen is kostenbesparing. Het huren van een printer heeft als voordeel dat je geen grote investering hoeft te doen, maar het maandelijks kan aflossen. Dat is makkelijker te budgetteren, en zo blijft er geld over voor andere belangrijke elementen op kantoor. 

Het hebben van een printer is fijn, maar wanneer er iets kapot gaat heb je er minder plezier aan. Wanneer je een printer gaat huren zijn de onderhoudskosten meestal inbegrepen, afhankelijk van het contract dat je afsluit. Zo hoef je geen extra kosten te maken wanneer er onderhoud, reparaties of vervanging nodig is. Een printer huren geeft je bedrijf de mogelijkheid om up to date te zijn met de nieuwste technologieën en functies. Verhuurbedrijven bieden vaak een breed scala aan printers aan, waardoor er altijd een printer is die past bij jouw behoeften. Zelfs het upgraden naar een nieuwere versie is mogelijk. Het huren van een printer is duurzaam en milieuvriendelijker dan wanneer je er eentje koopt. Printers worden namelijk hergebruikt en gerecycled bij de verhuurbedrijven. En ze hebben energie-efficiënte modellen die je ecologische voetafdruk verkleinen.

 

Soorten printers

Er zijn vele soorten printers die je kan huren. Van groot naar klein, van kleurenprints naar zwart-wit. Voor kleine bedrijven kun je makkelijk uit de voeten met een inkjetprinter. Dit is een printer die zowel kleur- als zwart-wit afdrukken maakt, en hij kan tekst en afbeeldingen produceren. Wanneer je een wat groter bedrijf hebt, of veel gebruikt maakt van een printer, kun je een laserprinter overwegen. Wanneer je deze printer huurt heb je een printer met een hoge afdruksnelheid en efficiëntie. Zo bestaan er ook labelprinters. Labelprinters worden gebruikt voor het afdrukken van labels en stickers. Je kan hier verzendlabels, adreslabels, barcode etiketten en productlabels mee printen. Dit wordt vooral gebruikt in de e-commerce en detailhandel. Je kan ook een multifunctionele printer huren. De All-in-One printer. Deze printer combineert meerdere functies zoals faxen, scannen, kopiëren en printen. Ideaal wanneer je van meerdere markten thuis wilt zijn!