Ben jij op zoek naar geschikt hypotheekadvies in Deventer? Dan is het belangrijk dat je zorgvuldig de adviseur selecteert. Ondanks dat er veel getalenteerde en gepassioneerde adviseurs te vinden zijn, is het vooral belangrijk dat je een goed gevoel krijgt bij een adviseur. De hypotheekadviseur kan zijn werk het beste uitvoeren wanneer er een goed vertrouwen tussen klant en adviseur aanwezig is. Om te zorgen dat jij de beste hypotheekadviseur vindt, hebben we in dit artikel een aantal handige tips op een rijtje gezet.

Een onafhankelijke adviseur
Wanneer jij jouw kansen op de beste hypotheekdeal zo groot mogelijk wilt maken, dan raden wij aan om een adviseur te zoeken die onafhankelijk is. Dat wil zeggen dat de adviseur niet alleen met één bank samenwerkt, maar dat hij met verschillende banken een samenwerkingscontract heeft. Hij zal hierdoor beter met verschillende banken kunnen onderhandelen. Ook wordt hij niet door zijn eigen belangen beïnvloed.

Luister naar jouw onderbuikgevoel
Zoals we al kort zeiden, is het belangrijk dat jij een goed gevoel hebt met de hypotheekadviseur die je selecteert. Wij raden daarom aan om, naast uiteraard de expertise en de ervaring van een adviseur, ook de klik mee te nemen in het besluit. De hypotheekadviseur krijgt toegang tot een hoop persoonlijke informatie. Zorg dat jij je gedurende het proces prettig voelt om dit met de adviseur te delen.

Vraag de ervaringen van anderen op
De kans is aanwezig dat jij niet de enige bent in jouw omgeving die een hypotheek wilt afsluiten. Wellicht zijn familieleden of vrienden je recent al voor geweest. Vraag zeker eens aanbevelingen van hen op. Wellicht hebben zij een erg fijne ervaring gehad met hun hypotheekadviseur of kunnen ze je ten minste vertellen welke hypotheekadviseur ze niet aanraden.

Hoeveel betaal je voor een adviseur?
Let goed op de kosten die een hypotheekadviseur vraagt. Wanneer een adviseur een hoog tarief vraagt, ga dan goed na wat je allemaal voor dit geld terugkrijgt. Binnen de hypotheekadviseurs betekent een hoge prijs namelijk niet per direct een kwalitatieve service. Zorg ook dat je te weten komt of de adviseur per uur of met een vast tarief werkt. Werkt hij per uur? Zorg dan dat er een paar duidelijke afspraken worden vastgesteld om te voorkomen dat de urenteller eindeloos door blijft gaan.